Беру 150 г сметани та готую пісочне печиво — Любимий рецепт, який привезла з Молдови

Це найкраще печиво на сметані зі згущеним молоком, яке я готувала! Роблю його швидко і з найпростіших інгредієнтів. Тане в роті й від нього складно відірватися!

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 50 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • сіль – дрібку
  • вершкове масло м’яке – 100 г
  • сметана – 150 г
  • борошно – 310 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Додатково:

  • варене згущене молоко – 150 г
  • волоські горіхи – 50 г
  • жовток 1 шт. + молоко 2 ст. л. (для змащування)
  • цукрова пудра (для прикраси)

Приготування:

Тісто:

У миску до яєць додаю цукор, ванільний цукор, сіль та збиваю вінчиком. Додаю м’яке масло, сметану, перемішую до однорідності. Просіюю борошно з розпушувачем і замішую тісто. Тісто перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою, ставлю на 1 годину в холодильник.

Тісто перекладаю на стіл, ділю на 22 шматочки по 30 грам і роблю кульки. Розкачую в пласт, з одного боку роблю надрізи, не доходячи до країв. З іншого боку викладаю варене згущене молоко і посипаю подрібненими горіхами, загортаю в трубочку.

Кладу на форму для запікання, застелену пергаментом. Трубочки зверху змащую збитим жовтком з молоком. Ставлю в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин.

За бажанням прикрашаю цукровою пудрою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *