Не випічка, а Золото. Як смачно, красиво і просто — Чоловік дуже хвалив

Приготую до чаю сьогодні неймовірно красиві і смачні солодкі рулети! Всім вони дуже сподобалися на вигляд і на смак! Чоловік дуже хвалив!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Олія – 50 г
  • Масло вершкове розтоплене – 50 г
  • Сіль – дрібка
  • Молоко тепле – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Борошно – 550 г
  • Какао – 2 ст. л. (для шоколадного тіста)

Додатково:

  • Горіхи волоські (для начинки)
  • Вершкове масло м’яке (для змащування)
  • Цукор (для посипання)
  • Жовток 1 шт. (для змащування)

Приготування:

Тісто:

У глибоку миску розбиваю яйця, додаю цукор, олію, розтоплене масло і сіль. Перемішую до однорідної маси. Вливаю тепле молоко, всипаю дріжджі та все перемішую. Додаю крохмаль, перемішую. В декілька етапів просіюю борошно. Замішую руками тісто. Тісто розділяю на 2 рівні частини. Одну частину замішую з какао. Кладу в різні миски, накриваю харчовою плівкою і залишаю відпочити на 1-1,5 години.

Потім перекладаю тісто на стіл, обминаю і ділю кожну частину ще навпіл, в результаті виходить 4 частини. Розкачую на столі світле і шоколадне тісто в прямокутники, однакового розміру. Змащую світле тісто м’яким маслом, посипаю цукром. Зверху рівно кладу шоколадне тісто. Роблю надрізи з одного краю до середини, а з іншого краю змащую м’яким маслом, посипаю цукром і подрібненими горіхами.

Край з горіхами закручую у рулет, а надрізи скручую у спіральки. Тепер закручую рулет до кінця спіралями. Роблю таких два однакових рулети. Перекладаю на деко застелене пергаментом. Накриваю рушником відпочити на 15 хвилин. Потім змащую збитим жовтком. Ставлю у розігріту духовку до 160 градусів на 30-35 хвилин.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *