Приготую до чаю сьогодні неймовірно красиві і смачні солодкі рулети! Всім вони дуже сподобалися на вигляд і на смак! Чоловік дуже хвалив!
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 100 г
- Олія – 50 г
- Масло вершкове розтоплене – 50 г
- Сіль – дрібка
- Молоко тепле – 300 мл
- Дріжджі сухі – 7 г
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Борошно – 550 г
- Какао – 2 ст. л. (для шоколадного тіста)
Додатково:
- Горіхи волоські (для начинки)
- Вершкове масло м’яке (для змащування)
- Цукор (для посипання)
- Жовток 1 шт. (для змащування)
Приготування:
Тісто:
У глибоку миску розбиваю яйця, додаю цукор, олію, розтоплене масло і сіль. Перемішую до однорідної маси. Вливаю тепле молоко, всипаю дріжджі та все перемішую. Додаю крохмаль, перемішую. В декілька етапів просіюю борошно. Замішую руками тісто. Тісто розділяю на 2 рівні частини. Одну частину замішую з какао. Кладу в різні миски, накриваю харчовою плівкою і залишаю відпочити на 1-1,5 години.
Потім перекладаю тісто на стіл, обминаю і ділю кожну частину ще навпіл, в результаті виходить 4 частини. Розкачую на столі світле і шоколадне тісто в прямокутники, однакового розміру. Змащую світле тісто м’яким маслом, посипаю цукром. Зверху рівно кладу шоколадне тісто. Роблю надрізи з одного краю до середини, а з іншого краю змащую м’яким маслом, посипаю цукром і подрібненими горіхами.

Край з горіхами закручую у рулет, а надрізи скручую у спіральки. Тепер закручую рулет до кінця спіралями. Роблю таких два однакових рулети. Перекладаю на деко застелене пергаментом. Накриваю рушником відпочити на 15 хвилин. Потім змащую збитим жовтком. Ставлю у розігріту духовку до 160 градусів на 30-35 хвилин.

Смачного!
