Мої улюблені і дуже смачні пиріжки на заварному тісті, роблю їх без вистоювання тіста! Можна брати будь-які начинки! Виходять неймовірно пухкими!
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- борошно – 5 ст. л.
- цукор – 1,5 ст. л.
- окріп – 300 мл.
- вода – 200 мл.
Тісто:
- дріжджі свіжі – 20 г (або 1 ч. л. сухих)
- сіль – 1 ч. л.
- олія – 4 ст. л.
- борошно – 650 – 680 г
- картопляне пюре (начинка може бути будь-яка)
Приготування:
Заварне тісто:
Змішую борошно та цукор. Вливаю окріп, все швидко перемішую. Доливаю звичайну воду і також перемішую. Залишаю охолоджуватись на столі.
Тісто:
Тепер до теплої, але вже не гарячої маси додаю дріжджі, перемішую та залишаю на 2 хвилини. Потім всипаю сіль, вливаю олію олію, перемішую до однорідності. Просіюю частинами борошно та замішую руками тісто. Воно має злегка липнути до рук.
Тоді змащую руки і тісто олію, ділю на шматочки і формую кульки. Руками роблю пласти і викладаю картопляне пюре. Щільно защіпаю тісто і формую пиріжки.

На сковорідці розігріваю велику кількість олії та обсмажую пиріжки до золотистості. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії.

Така смакота виходить!
