Маю неймовірний рецепт вертутів на майонезі і з карамелізованими яблуками! Крихке тісто і ніжні яблука – це така смакота! Беру найпростіші продукти!
Інгредієнти:
Тісто:
- 3 яйця
- 170 г майонезу 67%
- 380-400 г борошна + 20 г для підпилу
- 50 г розтопленого вершкового масла (для змащування тіста)
- 2 ст. л. цукру (для посипання)
Яблучна начинка:
- 150 г цукру
- 60 г вершкового масла (для обсмажування)
- 1 кг. яблук
- 0,5 ч. л. кориця
Приготування:
Тісто:
У глибоку миску розбиваю яйця, збиваю вінчиком. Додаю майонез та перемішую. Просіюю тепер в декілька етапів борошно та перемішую вінчиком. Тоді руками замішую тісто. Готове тісто накриваю харчовою плівкою та залишаю на 20-30 хвилин на столі.
Яблучна начинка:
Розігріваю вершкове масло, всипаю цукор у сковорідку, постійно помішуючи, обсмажую до золотистого кольору цукру. Очищені яблука нарізаю кубиками, кладу до цукру. Обсмажую , постійно помішуючи, яблука впустять сік, ще прожарюю від того часу 7-8 хвилин. Потім всипаю корицю, перемішую. Охолоджую начинку у мисці.
Перекладаю тісто на стіл, посипаний борошном, розминаю, ділю на 2 частини. Розкачую на тоненький пласт і змащую розтопленим маслом. Посипаю цукром. Викладаю охолоджену начинку тільки з одного краю тіста. Завертаю в рулет.

Перекладаю рулети на деко від духовки, застелене пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Потім дістаю з духовки і розрізаю, прикрашаю за бажанням цукровою пудрою, смачного!
