У нашому селі всі її готують — «Вертута» на Майонезі: крихке тісто і багато начинки

Маю неймовірний рецепт вертутів на майонезі і з карамелізованими яблуками! Крихке тісто і ніжні яблука – це така смакота! Беру найпростіші продукти!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 3 яйця
  • 170 г майонезу 67%
  • 380-400 г борошна + 20 г для підпилу
  • 50 г розтопленого вершкового масла (для змащування тіста)
  • 2 ст. л. цукру (для посипання)

Яблучна начинка:

  • 150 г цукру
  • 60 г вершкового масла (для обсмажування)
  • 1 кг. яблук
  • 0,5 ч. л. кориця

Приготування:

Тісто:

У глибоку миску розбиваю яйця, збиваю вінчиком. Додаю майонез та перемішую. Просіюю тепер в декілька етапів борошно та перемішую вінчиком. Тоді руками замішую тісто. Готове тісто накриваю харчовою плівкою та залишаю на 20-30 хвилин на столі.

Яблучна начинка:

Розігріваю вершкове масло, всипаю цукор у сковорідку, постійно помішуючи, обсмажую до золотистого кольору цукру. Очищені яблука нарізаю кубиками, кладу до цукру. Обсмажую , постійно помішуючи, яблука впустять сік, ще прожарюю від того часу 7-8 хвилин. Потім всипаю корицю, перемішую. Охолоджую начинку у мисці.

Перекладаю тісто на стіл, посипаний борошном, розминаю, ділю на 2 частини. Розкачую на тоненький пласт і змащую розтопленим маслом. Посипаю цукром. Викладаю охолоджену начинку тільки з одного краю тіста. Завертаю в рулет.

Перекладаю рулети на деко від духовки, застелене пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Потім дістаю з духовки і розрізаю, прикрашаю за бажанням цукровою пудрою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *