Це точно найсмачніший і найніжніший “Наполеон” — Тонкі, хрусткі коржі і дуже смачний крем “Пломбір”

Приготую один із своїх найулюбленіших тортів! Його обожнює вся моя родина! Тонкі, хрусткі коржі і дуже смачний крем, смачніше не буває!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Борошно 400 г
  • Вершкове масло 250 г
  • Сметана 200 г
  • Сіль щіпка
  • Яйця 1 шт.

Крем:

  • Молоко 400 мл.
  • Цукор 200 г
  • Яйце 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Вершки охолоджені 33% 200 мл.

Приготування:

Коржі:

Просіюю у миску борошно, додаю вершкове масло, перетираю в крихту. Окремо у сметану додаю сіль, яйце і добре, перемішую. Вливаю сметану в крихту та замішую руками тісто. Якщо у вас тісто дуже рідке і вам не вдається зібрати його, додайте трохи борошна. Готове тісто кладу в пакет та в холодильник на 1-2 години.

Холодне тісто ділю на 14 кульок по 60 г. Роблю це швидко, сильно тісто гріти руками не потрібно. Накриваю тісто плівкою, щоб воно не висихало, сталю знову в холодильник. Потім стіл посипаю борошном, виймаю з холодильника по1 кульці, коржі розкачую швиденько, руками намагаюсь не гріти. Розкотила тонко і перекладаю на деко застелене пергаментом. Вирізаю діаметр коржа за допомогою кришки 24 см. Роблю проколи вилкою. Випікаю коржі до рум’яного кольору, у розігрітій духовці до 190 градусів, приблизно по 7-8 хвилин. Обрізки випікаю разом із коржами, потім їх перетворюю на крихту для прикрашання. Коржі залишаю охолоджуватись.

Крем:

У каструлю вливаю молоко і розігріваю до гарячого стану. В окремій мисці змішую цукор, яйце, крохмаль. Тепер вливаю гаряче молоко невеликими порціями та активно все перемішую. Коли влила все молоко, повертаю усе в каструлю, ставлю на вогонь. При постійному помішуванні заварюю крем до густоти. Крем повинен вийти без грудочок. У гарячий крем одразу додаю вершкове масло, добре перемішую, щоб масло розтануло. Накриваю крем харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Після остигання крем прибираю в холодильник.  Потім збиваю охолоджені вершки міксером та змішую із заварною частиною крему, до пишності. Приблизно 5-6 ст. л. крему відразу прибираю убік, щоб покрити торт зверху.

Збираю торт. Тарілку змащую кремом і викладаю перший корж. Зверху викладаю крем, так збираю усі шари тортика. Змащую його повністю кремом, посипаю подрібненими обрізками.

Ставлю торт на 1 годину в холодильник і подаю до столу. Нам дуже подобається коли коржі ще хрусткі. Через 8-10 годин коржі повністю просочиться і торт просто буде танути в роті!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *