Обожнюю готувати саме цей яблучний пиріг! Нічого не вимішую і не варю, все дуже просто і смачно! Пиріг не набридає ніколи, дуже смачний!
Інгредієнти:
Крихта:
- Борошно 1 скл.
- Манна крупа 1 скл.
- Цукор 1 скл. (можна менше)
- Сіль 1/3 ч. л
- Розпушувач 8 г
- Ванілін дрібка
Додатково:
- Яблука 1 кг
- Вершкове масло холодне 80 г
- Молоко 5 ст. л. (якщо яблука дуже соковиті, можна не додавати)
Приготування:
Зроблю спочатку крихту, у глибокій мисці змішую склянку борошна, манну крупу, цукор, сіль, розпушувач, ванілін. Беру роз’ємну форму діаметром 22 см. Першим шаром насипаю крихту і розрівнюю, щоб скрізь товщина була однаковою.

Тепер усі яблука очищаю і натираю на тертці в окрему миску. Викладаю шар натертих яблук у форму. Під час випічки яблука виділятимуть сік і просочуватимуть сухий шар, який від цього перетвориться на тісто. Складаю далі всі шари так само, 2 шари яблук і 3 шари крихти. Останній шар крихти.
Холодне масло натираю на тертці на верх пирога, масло буде танути й просочувати пиріг, він набуде ніжного вершкового смаку й аромату. Поливаю молоком, але зовсім небагато, щоб не вийшло надто багато рідини в пирозі. Якщо яблука дуже соковиті, то можна не поливати.

Пиріг випікаю в розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин. Смачного!
