Дівчатка, маю для вас чудовий давній рецепт смачних, м’яких пальчиків з повидлом! Готую їх дуже часто, це легко, просто і дуже смачно!
Інгредієнти:
- 1 кг. – 1кг. 200 г борошна
- 500 г смальцю або маргарину
- 0,5 мл кисле молоко або сметана
- 2 яйця
- 100 г дріжджі живі
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 л. повидла густого
- цукрова пудра – для подачі
Приготування:
Просіюю у глибоку миску борошно, додаю маргарин або смалець, перетираю руками в крихту. Додаю кисле молоко або сметану, яйця, дріжджі, цукор, замішую тісто руками. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1 годину в теплому місці.
Потім тісто ділю на 4 частини, розкачую пласт та нарізаю квадратики, викладаю густе улюблене повидло та скручую у трубочки.

Викладаю на форму для випікання змащену смальцем, олією чи маслом. Десерт випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів до рум’яної скоринки.

Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
