Перепробувала різне тісто для чебуреків — зупинилася на Найкращому та Найпростішому у приготуванні

Улюблені чебуреки роблю лише з цього тіста, воно завжди виходить ідеальним! Тісто тоненьке та із бульбашками, а це дуже важливо для чебуреків. З ним дуже просто працювати, воно ідеально розкочується.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – 3 скл. (склянка 220 мл)
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Крутий окріп – 1 скл.

Начинка:

  • М’ясний фарш – 500-600 г (у мене курячі стегна без кісток та шкіри.)
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Вода холодна – 100-150 мл
  • Олія для фритюру

Приготування:

Тісто:

Беру чашу міксера. Всипаю сюди борошно, сіль, додаю яйце, перемішую. Додаю олію і окріп, замішую м’яке тісто. Перекладаю тісто в пакет, відправляю в холодильник до повного охолодження.

Начинка:

Прокручую м’ясо через м’ясорубку, цибулю дрібно нарізаю. Додала перець, сіль та зіру, вливаю холодну воду та замішую руками, фарш повинен бути трохи рідким.

Тісто перекладаю на стіл, розкачую в тонкий пласт, вирізаю кружечки. На один край викладаю начинку, накриваю другим краєм тіста. Щільно защіпаю тісто, формую чебуреки, краї можна притиснути виделкою, щоб вийшов гарний візерунок.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості на вогні вище середнього. Ідеально, якщо чебуреки будуть повністю занурені у фритюр. Перекладаю з сковорідки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Хай смакує!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *