«Молдавські рогалики» — 1 інгредієнт і рогалики стають в рази смачніші! Крихкі і дуже ніжні

Приготую улюблені та смачні рогалики на сметані та смальці з вишнею! Виходять розсипчасті й такі смачні! Все завдяки свинячому жиру!

Інгредієнти:

  • сметана – 500 г
  • жовтки – 3-4 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • жир свинячий (чистий) – 400 г
  • борошно – 960 г

Начинка:

  • консервована вишня
  • густе повидло або джем (у мене персик з манго)
  • цукрова пудра – 1,5 скл. для прикраси

Приготування:

В миску кладу сметану, жовтки, сіль та цукор, перемішую. Жир свинячий розтоплюю в мікрохвильовій печі. Вливаю до сметанної маси теплий, але не гарячий жир та перемішую. Всипаю борошно частинами та замішую тісто руками. Кладу тісто у миску, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1 годину в холодильнику.

Тепер тісто ділю на три частини. Розкачую в дуже тонкі пласти, нарізаю трикутники та викладаю вишню. Щоб вишня не пускала сік, змішую з крохмалем. Закручую рогалики. Такі ж самі рогалики роблю з джемом.

Перекладаю на деко від духовки застелене пергаментом. Рогалики випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою. Смакують з чаєм ідеально!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *