Приготую улюблене пісочне печиво з яблучною начинкою! Воно таке ніжне, розсипчасте і нескладне в приготуванні. З’їдаємо все за день!
Інгредієнти:
Тісто:
- Вершкове масло м’яке – 200 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Цукор – 120 г
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Яйця – 1,5 шт.
- Борошно – 410 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
Яблучна начинка:
- Яблука кислі – 500 г
- Цукор – 120 г
- Кориця – за бажанням
- Яйце – 0,5 шт. (для змащування)
- Горіхи (для посипання)
Приготування:
Тісто:
Всі інгредієнти беру кімнатної температури. Кладу у миску м’яке масло, додаю сіль, цукор і ванільний цукор. Перетираю ложкою, а потім збиваю міксером протягом 3-4 хвилин. Не припиняючи збивати додаю яйця, добре все перемішую. У 3 прийоми просіюю разом борошно з розпушувачем. Замішую руками, ділю тісто на 2 рівні частини, загортаю в пакет і кладу в холодильник на 30-40 хвилин.
Начинка:
Яблука очищаю від шкірки і натираю на крупній тертці. Викладаю на суху сковорідку і додаю цукор та корицю. Ставлю на плиту і смажу 20-25 хвилин, помішуючи, потім даю їй повністю охолонути.
Тісто розкачую між двома аркушами пергаменту в прямокутний пласт 25 на 35 см. Розподіляю яблучну начинку. Накриваю другим шаром тіста і розрізаю на 32 прямокутники. Змащую яйцем і посипаю подрібненими горіхами.

Перекладаю на деко, застелене пергаментом. Випікаю в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин.

Залишаю повністю охолонути прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
