Приготувала один раз і тепер у магазині не дивлюсь на інші майонези! Виходить дуже дешево, багато та смачно. Просто чудовий, ніжний та густий майонез!
Інгредієнти:
- Олія – 300 мл.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л. без гірки
- Оцет 9%-1 ст. л. (або лимонний сік 1,5 ст. л.)
- Гірчиця – 0, 5 ч. л.
- Яйце – 1 шт. (кімнатної температури)
Приготування:
Вливаю олію у чашу блендера. Додаю сіль, цукор, оцет 9%, можна і лимонний сік, але смак буде іншим тоді. Додаю гірчицю, саме вона і дає смак “Провансалю”. Додаю яйце кімнатної температури.

Беру занурювальний блендер, збиваю, не піднімаючи блендер. Як з’явиться біла маса, схожа на майонез, ось тільки тепер піднімаю блендер і продовжую збивати, рухаючись вгору – вниз. Секунд 30 та готово!

Свій домашній майонез зберігаю у скляній баночці у холодильнику. Тиждень чудово зберігається, а який смачний!
