2 хвилини – і “Провансаль” як у магазині! — Тепер не бігаю в магазин: готую дешевше і смачніше

Приготувала один раз і тепер у магазині не дивлюсь на інші майонези! Виходить дуже дешево, багато та смачно. Просто чудовий, ніжний та густий майонез!

Інгредієнти:

  • Олія – 300 мл.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л. без гірки
  • Оцет 9%-1 ст. л. (або лимонний сік 1,5 ст. л.)
  • Гірчиця – 0, 5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт. (кімнатної температури)

Приготування:

Вливаю олію у чашу блендера. Додаю сіль, цукор, оцет 9%, можна і лимонний сік, але смак буде іншим тоді. Додаю гірчицю, саме вона і дає смак “Провансалю”. Додаю яйце кімнатної температури.

Беру занурювальний блендер, збиваю, не піднімаючи блендер. Як з’явиться біла маса, схожа на майонез, ось тільки тепер піднімаю блендер і продовжую збивати, рухаючись вгору – вниз. Секунд 30 та готово!

Свій домашній майонез зберігаю у скляній баночці у холодильнику. Тиждень чудово зберігається, а який смачний!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *