Подруга з села навчила готувати “Правильні” пиріжки — Без дріжджів та кефіру

Так правильно готувати пиріжки мене навчила моя подруга! Тепер інших рецептів не хочу, тільки так готую! Вони ідеальні без дріжджів та кефіру!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Ряжанка – 300 мл. (кімнатної температури )
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Борошно – 360 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Сода – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • Сир кисломолочний – 300 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Ваніль – за смаком
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Гарбуз – 150 г
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Сіль дрібка

Приготування:

Тісто:

У миску до ряжанки кімнатної температури додаю яєчний жовток, також кімнатної температури. Додаю цукор, сіль та олію. Перемішую до однорідного стану міксером. Всипаю частинами просіяне разом борошно з крохмалем і замішуємо тісто руками. Розтягую тісто і лише зараз додаю соду, нічим його гашу, інакше такої пишноти в пиріжках ви не досягнете. Довго не вимішую. Миску змащую олією, кладу тісто, накриваю рушником.

Начинка:

Сир кисломолочний пробиваю блендером або перетираю через сито. Додаю цукор, ваніль, сметану та манну крупу, перемішую міксером. Гарбуз натираю на дрібній терці, додаю до сиру, замішую міксером. Далі в окремій мисці збиваю до стійких піків яєчні білки з дрібкою солі. Додаю зиті білки до сиру, акуратно перемішую ложкою.

Тісто ділю на 10 шматочків вагою 70 г, формую кульки, закриваю їх рушником. З кульок розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.

Смажу у великій кількості розігрітої олії, щоб пиріжки не були всередині сирими. Смажу пиріжки до рум’яної скоринки із двох сторін на невеликому вогні.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *