Так правильно готувати пиріжки мене навчила моя подруга! Тепер інших рецептів не хочу, тільки так готую! Вони ідеальні без дріжджів та кефіру!
Інгредієнти:
Тісто:
- Ряжанка – 300 мл. (кімнатної температури )
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Борошно – 360 г
- Крохмаль – 40 г
- Сода – 0,5 ч. л.
Начинка:
- Сир кисломолочний – 300 г
- Цукор – 2 ст. л.
- Ваніль – за смаком
- Сметана – 2 ст. л.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Гарбуз – 150 г
- Яєчний білок – 1 шт.
- Сіль дрібка
Приготування:
Тісто:
У миску до ряжанки кімнатної температури додаю яєчний жовток, також кімнатної температури. Додаю цукор, сіль та олію. Перемішую до однорідного стану міксером. Всипаю частинами просіяне разом борошно з крохмалем і замішуємо тісто руками. Розтягую тісто і лише зараз додаю соду, нічим його гашу, інакше такої пишноти в пиріжках ви не досягнете. Довго не вимішую. Миску змащую олією, кладу тісто, накриваю рушником.
Начинка:
Сир кисломолочний пробиваю блендером або перетираю через сито. Додаю цукор, ваніль, сметану та манну крупу, перемішую міксером. Гарбуз натираю на дрібній терці, додаю до сиру, замішую міксером. Далі в окремій мисці збиваю до стійких піків яєчні білки з дрібкою солі. Додаю зиті білки до сиру, акуратно перемішую ложкою.
Тісто ділю на 10 шматочків вагою 70 г, формую кульки, закриваю їх рушником. З кульок розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.

Смажу у великій кількості розігрітої олії, щоб пиріжки не були всередині сирими. Смажу пиріжки до рум’яної скоринки із двох сторін на невеликому вогні.

Смачного!
