Ця запечена в духовці паста-гратен з ковбасками та грибами – найкраща ситна страва з пасти. Вона складається з ніжної пасти та пікантної італійської ковбаси в насиченому вершковому соусі з землистими грибами. Зверху щедро посипана шаром розплавленої моцарели та пармезану, вона запечена до золотистої скоринки. Ця ситна страва на одному деку ідеально підходить для сімейної вечері.
Запечена в духовці паста з ковбасою та грибами гратен
Інгредієнти:
Інгредієнт Кількість
Паста (пенне або рігатоні) 340 г
італійської ковбаси, нарізаної скибочками 450 г
грибів, нарізаних скибочками 225 г
оливкової олії 2 столові ложки
маленької цибулини, нарізаної кубиками 1 головка
часнику, подрібненого 3 зубчики
жирних вершків 1 склянка
курячого бульйону 1 склянка
тертого сиру пармезан 1 склянка
тертого сиру моцарела 1 склянка
Сіль та перець За смаком
Сушений орегано 1 чайна ложка
Сушений чебрець 1 чайна ложка
подрібненої свіжої петрушки ¼ склянки
Як приготувати запечену в духовці пасту з ковбасою та грибами гратен:
Крок 1: Підготовка та варіння пасти: Розігрійте духовку до 190°C (375°F). Варіть пасту згідно з інструкціями на упаковці до стану «аль денте». Злийте воду та відкладіть.
Крок 2: Приготування ковбаси та овочів: У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану італійську ковбасу та готуйте до золотистої скоринки. Вийміть ковбасу та відкладіть її. У тій самій сковороді додайте нарізану кубиками цибулю та готуйте до прозорості. Додайте часник та нарізані гриби, готуючи, поки гриби не стануть м’якими.
Крок 3: Приготування соусу: Влийте жирні вершки та курячий бульйон, помішуючи. Дайте суміші покипіти кілька хвилин, поки вона трохи не загусне. Додайте пармезан, орегано, чебрець, сіль та перець.
Крок 4: Змішування та запікання: Додайте відварену пасту та підсмажену ковбасу назад у сковороду, перемішавши все разом. Перекладіть суміш з пастою у змащену форму для запікання. Зверху посипте тертим сиром моцарелла.
Крок 5: Прикрасьте та подавайте: Випікайте в розігрітій духовці 20-25 хвилин або доки сир не розплавиться та не стане золотисто-коричневим. Вийміть з духовки та дайте охолонути кілька хвилин. Перед подачею прикрасьте свіжою петрушкою.