Компот з винограду можна зварити відразу або заготовити на зиму – в будь-якому випадку буде смачно.
Компот з винограду добре варити з кислих і напівдиких сортів рослини. Якщо виноград не годиться для приготування вина, а в сирому вигляді його їсти не хочеться – зваріть з нього прекрасний напій. Такий напій не тільки смачний, але і дуже корисний. unian.ua
Простий компот з винограду
- Виноград – 600 г.
- Цукор – 200 г.
- Вода – 3 л.
Як зварити
Виноград помийте і переберіть від гнилих ягід. Доведіть воду з цукром до кипіння. Додайте цілий виноград в цукровий сироп. Варіть під кришкою на середньому вогні 6-8 хвилин.
Як заготовити на зиму
Викладіть помитий виноград в стерилізовані банки і засипте цукром. Залийте окропом доверху банки. Візьміть велику каструлю і постеліть на дно тканину.
Виставте в каструлю банки з компотом і залийте водою до середини банок. Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки 15 хвилин. Потім дістаньте банки з компотом з каструлі і закатайте кришками.
Компот з винограду і яблук
- Яблука – 3 шт.
- Виноград – 350 г.
- Цукор – 300 г.
- Вода – 3 л.
Як зварити
Яблука крупно наріжте і очистіть від насіння. Виноград помийте і переберіть. Воду з цукром доведіть до кипіння. Додайте у воду виноград і яблука. Варіть під кришкою 10 хвилин. В кінці приготування для яскравого смаку можна додати гілочку м’яти.
Як заготовити на зиму
Яблука нарізати великими шматочками. Викласти в стерилізовані банки разом з виноградом. Довести до кипіння воду з цукром і залити сироп в банки. Поставити банки з компотом у велику каструлю з тканиною на дні. Залити воду в каструлю по середину банки і кип’ятити 15 хвилин. Після цього закатати банки стерилізованими кришками.
Компот з винограду з лимоном
- Вода – 2 л.
- Виноград – 600 г.
- Цукор – 250 г.
- Половина лимона.
Як зварити
Довести до кипіння воду з цукром. Лимон нарізати тонкими кільцями. Виноград вимити і перебрати. Додати виноград і лимон в киплячу воду. Варити 10 хвилин на невеликому вогні.
Як заготовити на зиму
Викласти в банку виноград і кільця лимона. Наповнити стерилізовану банку окропом і настоювати 15 хвилин. Потім злити окріп в каструлю і додати цукор. Ще раз довести до кипіння рідину і знову залити в банки з фруктами. Закатати банки стерилізованими кришками.