Шуба відпочиває! Салат «Оселедець під снігом» — новий хіт святкового столу.

Приготую смачний салат для святкового столу “Оселедець під снігом” – ніжний, святковий! На столі зникає першим! Це просте поєднання продуктів, але виходить така смакота!

Інгредієнти:

оселедець 1 шт.

яблуко зелене кисло-солодке 1 шт.

яйця варені 5 шт.

плавлені сирки 2 шт.

сіль щіпка

майонез 100-150 г

Маринована цибуля:

цибуля червона 1 шт.

сіль 1 ч. л.

цукор 1 ч. л.

оцет 9% 2 ч. л.

вода холодна 100 мл

Приготування:

Мариную червону цибулину. Я її акуратно чищу й нарізаю дрібними кубиками — такими, щоб у салаті вони не відчувалися грубо, а давали тільки легку пікантність. Перекладаю цибульку в маленьку мисочку, додаю дрібку солі, дрібку цукру, вливаю 9% оцет і холодну воду. Добре перемішую й залишаю хвилин на 15 — цього достатньо, щоб цибуля стала м’якшою та не гірчила.

Оселедець я почистила заздалегідь: зняла шкірку, акуратно вибрала всі кісточки й нарізала рибку дрібно, але не перетворюючи на кашу. Салат я буду збирати у роз’ємному кільці діаметром 18 см — так страва виходить рівною та святковою. Ставлю кільце на тарілку, на якій подаватиму, і першим шаром викладаю нарізану рибку. Розрівнюю ложкою, щоб шар був красивий і щільний. Цибулька тим часом промаринувалась. Я відкидаю її на сито, добре віджимаю руками й викладаю другим шаром на оселедець. Розрівнюю. Покриваю цибульний шар майонезом.

Далі беру одне добре кисло-солодке яблуко. Я його чищу й натираю на крупній тертці, сік не віджимаю — яблуко дасть салату ту саму свіжість і легкість. Викладаю яблуко третім шаром — рівномірно розподіляю ложкою. Яйця варені розділяю на жовтки та білки. Жовтки я натираю на дрібну тертку. Білки — на велику. На яблука висипаю натерті жовтки. Зверху ще один тонкий шар майонезу. Тепер беру плавлені сирки — я їх попередньо трохи підморозила в морозилці, щоб легше було натирати. Натираю сирки на крупній тертці й викладаю наступним шаром. Теж легенько змазую майонезом.

І останній штрих — зверху викладаю білки. Розподіляю рівно, але вже не змащую — хай сніжок буде пухнастим. Ставлю салат у холодильник хоча б на 2 години. За цей час він просочується, виходить просто казковий смак. Після холодильника я акуратно знімаю кільце — і переді мною стоїть справжня зимова краса. Салат виходить з родзинкою, ароматний, з дуже цікавим смаком — в міру солоний, трохи солодкуватий через яблуко, ніжний завдяки яйцям і пухкому білковому шару.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *