Не сaло і не олiя: на чoму найкpаще смaжити яйця

Що може бути простіше смажених на сковороді яєць?

Здавалося, з цим завданням впорається навіть кулінар-новачок.

Але є деякі нюанси, які дозволять вам приготувати яєчню, як в кращих ресторанах.

На чому смажити яйця, щоб були не лише смачними, а й надзвичайно корисними – розповідає ТСН.

Вершкове масло. Смаження яєць на вершковому маслі надає страві м’якого насиченого смаку. Найкраще підходить для омлетів чи яєчні з ніжною текстурою.

Важливо не перегрівати сковорідку, бо масло швидко горить, тому використовуйте середній вогонь.
Топлене масло гхі.

Це очищене вершкове масло без домішок. Воно не горить навіть за високих температур, а отже, ідеально підходить для смаження яєць.

Також гхі містить антиоксиданти, вітаміни A, D, E, K та сприяє кращому засвоєнню їжі.

Оливкова олія першого віджиму. Хоч оливкову олію частіше використовують для заправок, перший холодний віджим чудово підходить і для легкого смаження.

Вона надає яйцям легкого горіхового присмаку і зберігає користь завдяки низькому вмісту насичених жирів.

Кокосова олія. Це ідеальний варіант для експериментаторів. Кокосова олія додає легкого солодкуватого аромату, який гармонійно поєднується з яйцями.

Окрім того, вона термостійка та корисна для серцево-судинної системи.

Сухе смаження на антипригарній сковорідці. Якщо ви стежите за фігурою, спробуйте смажити яйця без додавання будь-якого жиру.

Якісна антипригарна сковорідка дозволяє приготувати яєчню без олії, головне, не перегрівати посуд і не перевертати яйце одразу, треба почекати, поки воно схопиться.

Варто пам’ятати, що сіль та спеції треба додавати наприкінці приготування, інакше яйця будуть гумовими.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *