Захотілося мені салату зі сметаною, але у холодильнику був тільки кефір. Згадала, що колись мама навчила робити сметану з кефіру та солі! Дуже смачна виходить!
Інгредієнти:
- кефір 3,2% 1 л.
- сіль 6 ст. л.
Приготування:
Спочатку усе приготую, візьму глибоку миску, друшляк, бавовняну чисту тканину (можна замінити вафельним рушником) та кухонну сіль. Кефір беру натуральний 3,2%, можна, звичайно ж, і жирніший. Що жирнішим буде кефір, то жирнішу сметану отримаю на виході.

У глибоку миску висипаю сіль, на миску зверху ставлю друшляк. Роблю це так, щоб він не торкався дна миски. Між друшляком і дном миски має залишитися приблизно 6 см. Друшляк застеляю бавовняною тканиною або вафельним рушником. Виливаю кефір. Залишаю на 12 годин.

За 12 годин сіль витягне з кефіру надлишки рідини, залишивши в друшляку на тканині дуже хорошу якісну і дуже смачну сметану!
