Ліплю пельмені без вирізання кружечків та залишків тіста — дуже простий і зручний спосіб

Ліплю свої улюблені пельмені набагато простіше і для рук приємніше. Ділюся рецептом чудового тіста з олією, на смак просто неймовірні!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 4 скл. борошна (склянка 250 мл.)
  • 1 ст. л. солі
  • 1 шт. яйце
  • 4 ст. л. олія
  • 250 мл. теплої води

Начинка:

  • 900 г м’ясного фаршу (свинина і яловичина)
  • цибуля 1 шт.
  • сіль, перець чорний мелений
  • 80-90 мл. холодної води

Приготування:

Начинка:

Беру сій улюблений фарш, дрібно нарізаю цибульку, солю та перчу. Додаю холодної води і 3-4 хвилини перемішую. Накриваю і ставлю в холодильник.

Тісто:

Просіюю у глибоку миску борошно, додаю сіль, яйце, олію і теплу воду. Замішую спочатку ложкою, потім перекладаю на робочу поверхню з борошном (1 склянка). Вимішую тісто руками. Перекладаю в пакет і залишаю на 1 годину на столі. Через 1 годину тісто стає гладким, податливим і в міру м’яким.

Тісто ділю на 4 частини, скачую ковбаску завтовшки близько 2 см і нарізаю на шматочки близько 1 см. Зі шматочків формую шайбочки, потім розминаю пальцями і злегка розкачую качалкою. Це швидкий процес і залишків тіста не залишається.

На заготовки викладаю фарш і формую пельмені, щільно защіпаючи тісто. У мене з такої кількості тіста виходить близько 180 пельменів. Якщо хочете пельмені побільше, то з ковбаски нарізуйте шматочки завширшки по 1,5 см.

Доводжу підсолену воду до кипіння, викладаю заготовки і варю до того часу, поки спливуть до верху. Тісто чудове, воно під час варіння не розклеюється і не рветься. Пельмені виходять дуже ароматними та смачними!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *