500 грам яблук і 20 хвилин випічки — Вранці приготувала, а Ввечері порожня тарілка!

Приготую улюблене пісочне печиво з яблучною начинкою!

Воно таке ніжне, розсипчасте і нескладне в приготуванні.

З’їдаємо все за день!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вершкове масло м’яке – 200 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор – 120 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Яйця – 1,5 шт.
  • Борошно – 410 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Яблучна начинка:

  • Яблука кислі – 500 г
  • Цукор – 120 г
  • Кориця – за бажанням
  • Яйце – 0,5 шт. (для змащування)
  • Горіхи (для посипання)

Приготування:

Тісто:

Всі інгредієнти беру кімнатної температури. Кладу у миску м’яке масло, додаю сіль, цукор і ванільний цукор. Перетираю ложкою, а потім збиваю міксером протягом 3-4 хвилин. Не припиняючи збивати додаю яйця, добре все перемішую. У 3 прийоми просіюю разом борошно з розпушувачем. Замішую руками, ділю тісто на 2 рівні частини, загортаю в пакет і кладу в холодильник на 30-40 хвилин.

Начинка:

Яблука очищаю від шкірки і натираю на крупній тертці. Викладаю на суху сковорідку і додаю цукор та корицю. Ставлю на плиту і смажу 20-25 хвилин, помішуючи, потім даю їй повністю охолонути.

Тісто розкачую між двома аркушами пергаменту в прямокутний пласт 25 на 35 см. Розподіляю яблучну начинку. Накриваю другим шаром тіста і розрізаю на 32 прямокутники. Змащую яйцем і посипаю подрібненими горіхами.

Перекладаю на деко, застелене пергаментом. Випікаю в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин.

Залишаю повністю охолонути прикрашаю цукровою пудрою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *