Обожнюю готувати цей пиріг з яблуками! Тісто чудове, за маминим рецептом, воно ідеально підходить для будь-якого солодкого пирога!
Інгредієнти:
Тісто:
- 650 г борошна
- 1 п. розпушувача
- дрібка солі
- 250 г вершкового масла холодного
- 4 яйця
- цедра 1 лимона
- 250 г цукру
- 2 п. ванільного цукру
Яблучна начинка:
- 1,5 кг яблук очищених
- 2/3 скл. цукру (склянка 250 мл)(якщо солодкі яблука кладу менше)
- 2 п. ванільного цукру
- 1 ч. л. меленої кориці
Приготування:
Яблучна начинка:
Яблука очищаю, натираю на великій тертці, кладу у сковорідку. Додаю цукор, ванільний цукор та корицю. Нагріваю яблука на середньому вогні, перемішуючи. Коли сік випарується, вимикаю вогонь. Кладу у миску і охолоджую.

Тісто:
Просіюю борошно у миску, всипаю розпушувач і сіль, перемішую. Додаю холодне масло, перетираю руками у крихту. Додаю яйця, добре перемішуючи. Додаю цедру лимона, цукор та ванільний цукор, добре замішую руками тісто. Тісто загортаю у харчову плівку, ставлю в холодильник на 2-3 години.
Потім ділю тісто на 3 частини. Розкочую у прямокутні пласти за розміром дека від духовки, у мене 25 на 35 см. Перекладаю перший пласт на деко, застелене пергаментом. Зверху викладаю половину начинку. Зверху кладу другий пласт та ще один шар начинки. З останнього пласта тіста нарізаю смужки, викладаю сіточкою поверх пирога. Ставлю у розігріту духовку при температурі 180 градусів, випікаю 50 хвилин.

Пиріг охолоджую на столі, прикрашаю цукровою пудрою. Чекаю кілька годин, щоб тісто не кришилося, тоді можна смакувати!
