Пиріг «Мамин» — Тісто просто чудове, а Начинку виїдаю ложкою, бо дуже смачна

Обожнюю готувати цей пиріг з яблуками! Тісто чудове, за маминим рецептом, воно ідеально підходить для будь-якого солодкого пирога!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 650 г борошна
  • 1 п. розпушувача
  • дрібка солі
  • 250 г вершкового масла холодного
  • 4 яйця
  • цедра 1 лимона
  • 250 г цукру
  • 2 п. ванільного цукру

Яблучна начинка:

  • 1,5 кг яблук очищених
  • 2/3 скл. цукру (склянка 250 мл)(якщо солодкі яблука кладу менше)
  • 2 п. ванільного цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці

Приготування:

Яблучна начинка:

Яблука очищаю, натираю на великій тертці, кладу у сковорідку. Додаю цукор, ванільний цукор та корицю. Нагріваю яблука на середньому вогні, перемішуючи. Коли сік випарується, вимикаю вогонь. Кладу у миску і охолоджую.

Тісто:

Просіюю борошно у миску, всипаю розпушувач і сіль, перемішую. Додаю холодне масло, перетираю руками у крихту. Додаю яйця, добре перемішуючи. Додаю цедру лимона, цукор та ванільний цукор, добре замішую руками тісто. Тісто загортаю у харчову плівку, ставлю в холодильник на 2-3 години.

Потім ділю тісто на 3 частини. Розкочую у прямокутні пласти за розміром дека від духовки, у мене 25 на 35 см. Перекладаю перший пласт на деко, застелене пергаментом. Зверху викладаю половину начинку. Зверху кладу другий пласт та ще один шар начинки. З останнього пласта тіста нарізаю смужки, викладаю сіточкою поверх пирога. Ставлю у розігріту духовку при температурі 180 градусів, випікаю 50 хвилин.

Пиріг охолоджую на столі, прикрашаю цукровою пудрою. Чекаю кілька годин, щоб тісто не кришилося, тоді можна смакувати!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *