Торт «Анна» — лише 3 склянки і 10 хвилин. Ідеально до кави чи чаю. Готую кожні вихідні

Всього 3 склянки та 10 хвилин – це найкращий мій перевірений метод! Покажу вам один із найніжніших домашніх тортів, приготований просто та без складних інгредієнтів, і на смак ніби з вашого улюбленого кафе. М’який шоколадний бісквіт, легка кремова сирна глазур і трішки карамелі!

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 2 яйця
  • 1 дрібка солі
  • 1 скл. цукру (склянка 200 мл)
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 40 мл олії
  • 1 скл. натурального йогурту або кефіру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 скл. борошна
  • 2 ст. л. какао
  • 2 ч. л. розпушувача

Крем:

  • 300 г вершкового сиру
  • 300 г сметани
  • 70–90 г цукрової пудри (за смаком)
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • карамельний соус (або ягідним чи шоколадний)

Приготування:

Бісквіт:

Змішую яйця вінчиком з дрібкою солі, цукром та ванільним цукром до світлої маси. Вливаю олію, йогурт, перемішую. Додаю соду перемішую. Просіюю борошно, какао і розпушувач, замішую до однорідності.

Виливаю тісто у форму для випікання діаметром 20 см. Випікаю в попередньо розігрітій духовці за температури 170°C протягом 40–45 хвилин. Даю охолонути до кімнатної температури. Відрізаю верхню частину та перетворюю на крихту для прикрашання. Розділяю торт на 3 частини. Ріжу обережно, оскільки бісквіт дуже м’який і ніжний.

Крем:

У миску кладу вершковий сир, сметану, додаю цукрову пудру та ванільний екстракт. Все перемішую міксером, доки суміш не стане однорідною та густою (1-2 хвилини).

Складаю торт. Рівномірно викладаю крем по поверхні коржів. За бажанням поливаю крем карамельним соусом (або ягідним чи шоколадним соусом). Так складаю усі шари.

Посипаю поверхню торта посипкою. Даю торту охолонути в холодильнику протягом 1-2 годин. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *