При випіканні тісто перетворюється на крем — Яблучний пиріг: Багато начинки та мало тіста

Приготую сьогодні до чаю найсмачніший яблучний пиріг! Багато начинки і зовсім небагато тіста, яке перетворюється на крем. Справжня смакота!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 30 г вершкового масла розтопленого
  • 100 мл молока
  • 70 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 800 г яблук і груш

Крихта штрейзель:

  • 20 г вершкового масла м’якого
  • 40 г борошна
  • 15 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування:

Тісто:

Змішую у мисці яйця, сіль, цукор, ванільний цукор. Збиваю міксером 2-3 хвилини до пишної та світлої піни. Додаю розтопленого масла та молоко. Перемішуємо до однорідності. Просіюю борошно та розпушувач, перемішую до зникнення грудочок. Яблука та груші очищаю, нарізаю тонкими пластинами. Додаю у тісто і перемішую.

Беру форму 10 на 22 см для випікання, застилаю пергаментом. Викладаю тісто із начинкою. Випікаю у розігрітій духовці при 180 градусів, приблизно 30 хвилин.

Крихта штрейзель:

У тарілку кладу м’яке масло, борошно, цукор, ванільний цукор та сіль. Перетираю руками в однорідну крихту. Пиріг дістаю із духовки, зверху всипаю крихту через сито. Допікаю ще 20 хвилин за 180 градусів.

Готовий пиріг повністю охолоджую. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *