Приготую сьогодні до чаю найсмачніший яблучний пиріг! Багато начинки і зовсім небагато тіста, яке перетворюється на крем. Справжня смакота!
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 яйця
- дрібка солі
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 30 г вершкового масла розтопленого
- 100 мл молока
- 70 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 800 г яблук і груш
Крихта штрейзель:
- 20 г вершкового масла м’якого
- 40 г борошна
- 15 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- дрібка солі
Приготування:
Тісто:
Змішую у мисці яйця, сіль, цукор, ванільний цукор. Збиваю міксером 2-3 хвилини до пишної та світлої піни. Додаю розтопленого масла та молоко. Перемішуємо до однорідності. Просіюю борошно та розпушувач, перемішую до зникнення грудочок. Яблука та груші очищаю, нарізаю тонкими пластинами. Додаю у тісто і перемішую.
Беру форму 10 на 22 см для випікання, застилаю пергаментом. Викладаю тісто із начинкою. Випікаю у розігрітій духовці при 180 градусів, приблизно 30 хвилин.

Крихта штрейзель:
У тарілку кладу м’яке масло, борошно, цукор, ванільний цукор та сіль. Перетираю руками в однорідну крихту. Пиріг дістаю із духовки, зверху всипаю крихту через сито. Допікаю ще 20 хвилин за 180 градусів.

Готовий пиріг повністю охолоджую. Смачного!
