Золото, а не рецепт — Мінтай купую кілограмами, бо готую з нього цю смакоту за 15 хвилин!

Яка ж смакота виходить за мої рецептом! Риба просочена всією цією смакотою – моя улюблена! Минтай у холодному вигляді такий самий смачний, як і в гарячому.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 шт. (1,0 – 1,1 кг)
  • Борошно – 1 ст. л. (для панірування)
  • Цибуля – 3 шт. (400 г)
  • Морква – 2 шт. (400 г)
  • Олія – 5 ст. л. (50 г) (для обсмажування)
  • Вода тепла – 0,4 л.
  • Томатна паста – 2 ст. л. (50 г)
  • Сметана – 2 ст. л. (60 г)
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Спеції для риби – 1 ч. л. (солодка паприка, петрушка, часник, кріп, базилік, коріандр)

Приготування:

Промиваю рибу, зрізаю всі плавники і хвостові частини. Видаляю темну плівку, щоб надалі риба не гірчила. Розрізаю минтай на порційні шматки. Панірую рибу в борошні.

Цибулю дрібно ріжу, моркву натираю на тертці. На невеликій кількості олії обсмажую цибулю і моркву до напівготовності. В окремій склянці змішую теплу воду та томатну пасту, а в іншій склянці – воду з сметаною. Виливаю воду з томатною пастою та сметаною в сковорідку. Солю, перчу і кладу лавровий лист, додаю спеції для риби.

Викладаю рибу у борошні, накриваю сковорідку кришкою і на маленькому вогні готую 10 хвилин. Потім перевертаю рибу і готую з іншого боку ще 5 хвилин.

Прикрашаю за бажанням зеленню. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *