Найсмачніші в світі Пиріжки: тісто за 5 хвилин + 2 варіанти начинок! Кращих не буває

Маю свій найулюбленіший рецепт тіста для пиріжків! І аж 2 начинки для цих пиріжків! Пиріжки виходять повітряні, невагомі і дуже смачні, весь секрет у крутому окропі.

Інгредієнти:

Заварна основа тіста:

  • Борошно – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Окріп – 250 мл.

Опара для тіста:

  • Вода тепла – 250 мл.
  • Дріжджі живі – 25 г (або сухі 11 г)
  • Борошно – 550-600 г

Яблучна начинка:

  • Яблука – 1 кг.
  • Сік лимона – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Вершкове масло – 30 г

Начинка з адигейського сиру:

  • Сир адигейський – 150 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Зелена цибуля – за бажанням

Приготування:

Заварна основа тіста:

Просіюю борошно, додаю цукор, сіль, олію, перемішую. Вливаю окріп, заварюю борошно, швидко перемішую до однорідності. Тепер на столі залишаю остигати до 40 градусів.

Опара для тіста:

У іншу миску вливаю теплу воду, додаю дріжджі, перемішую. Коли з’явиться пінна шапочка, переливаю у першу миску у вже охолоджену заварну основу і перемішую. Просіюю частинами борошно і замішую тісто, спочатку в мисці, потім руками. Воно має бути м’яким, руки і стіл змащую олією. Тісто накриваю мискою і залишаю відпочити на 5-10 хвилин.

Яблучна начинка:

Очищені яблука натираю на дрібній тертці. Перекладаю на суху сковорідку, додаю лимонний сік, перемішую, накриваю сковорідку кришкою і тушкую до готовності 5-7 хвилин. Додаю цукор, ванілін за смаком і масло, перемішую і готую до випаровування рідини. Перекладаю у миску, пробиваю блендером, залишаю охолонути.

Начинка з адигейського сиру:

Сир розтираю виделкою, солю, перемішую. За бажанням можна додати подрібнену зелену цибулю.

Ділю тісто на шматочки, формую кульки, розкачую коржики і викладаю начинки. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто. Смажу на сковорідці у великій кількості олії до золотистого кольору. Перекладаю пиріжки на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.

Хай смакує!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *