Слойки на кефірі “Наполеон” — Мінімум інгредієнтів, велика порція і на смак нагадують відомий торт

Приготую неймовірні слойки на кефірі «Наполеон». На смак мені нагадують відомий торт! Готую швидко, з доступних інгредієнтів і результат вас точно порадує!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 г
  • вершкове масло холодне – 250 г
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • розпушувач – 10 г
  • кефір 2,5% – 250 мл

Начинка крихта:

  • вершкове масло холодне – 150 г
  • борошно – 120 г
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 8 г

Для змащування:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Приготування:

Тісто:

Просіюю борошно, вершкове масло холодне натираю на тертці. Руками перетираю в дрібну крихту. Додаю сіль та розпушувач, перемішую. Виливаю кефір, замішую тісто руками. Воно дуже швидко збирається в кулю, не прилипає до рук і залишається ніжним та м’яким. Кладу тісто у пакет і залишаю в холодильнику на 2 години.

Начинка крихта:

Вершкове масло холодне натираю на великій тертці в просіяне борошно. Додаю цукор та ванільний цукор, перетираю руками в крихту.

Тісто перекладаю на стіл, розрізаю на 5 однакових частин. Формую кульки, просипаю борошном, розкочую в пласт прямокутної форми, по товщині десь 2-3 мм. Кладу перший пласт на стіл, зверху викладаю начинку крихту. Так повторюю з усіма наступними шарами тіста. Зверху накриваю останнім пластом, защипую краї та їх обрізаю, щоб слойки вийшли рівні.

Розрізаю на квадрати, перекладаю на деко від духовки, застелене папером для випічки. Змащую збитим жовтком з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 35-40 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою і кличу сім’ю пити чай!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *