Зимові «Одеські налисники»! Зимові — бо особлива начинка! Одеські — бо готуються не як традиційні!

Приготую найкращі одеські маленькі млинці з ніжною сирною начинкою. Роблю їх дуже скоро, а з’їдаємо ще швидше! Спробуйте, будете вражені!

Інгредієнти:

Млинці:

  • 4 яйця
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 л. молока
  • 25 г олії

Начинка:

  • 700 г кисломолочного сиру (дивіться, щоб не тік, був без сироватки)
  • цедра 1 лимона
  • 1 жовток
  • ваніль щіпка
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. манки
  • 350 г бананів
  • 100 г розтопленого вершкового масла (для змащування млинців)

Приготування:

Млинці:

У миску розбиваю яйця, змішую міксером з сіллю та цукром. Додаю частинами борошна та крохмаль, замішую міксером до однорідності. Вливаю частинами молоко та перемішую. Додаю олію та перемішую, залишаю тісто відпочити на 15-20 хвилин. Потім змащую олією сковорідку перед першим млинцем і обсмажую млинці з обох боків до золотистості класичним способом.

Начинка:

Кисломолочний сир подрібнюю в м’ясорубці або міксером. Додаю цедру лимона, жовток, ваніль, цукрову пудру та манку, перемішую. Банани нарізаю маленькими кубиками, змішую з сиром.

Готові та охолоджені млинці розрізаю на 4 частини. Викладаю начинку та закручую млинці. Перекладаю млинці на деко від духовки застелене пергаментом. Змащую млинці зверху розтопленим вершковим маслом. Накриваю фольгою. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів 45 хвилин. Такий аромат, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *