Приготувати сир у домашніх умовах за цим рецептом дуже просто. Вам знадобиться всього 3 інгредієнти та буквально 10 хвилин вашого часу. В результаті виходить дуже м’який і ніжний домашній сир з кремовою текстурою, чудово підходити на сніданок до чаю або до кави з тостами і медом. Порівнювати його з магазинним не бачу сенсу, має свій смак і спрощену технологію приготування. Солоність можна регулювати на свій смак, також додати спеції або зелень, кислинки в сирі немає, запаху яєць теж немає.
Інгредієнти:
- Молоко (магазинне, жирністю 3,3%) – 1 л
- Сметана (магазинна, жирністю 20%) – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
Вихід сиру: 365-390 г
Приготування:
Нагріти молоко до кипіння, додати сіль.
Яйця змішати зі сметаною та влити в молоко. Довести суміш до кипіння. Проварити 5-7 хвилин до появи великих пластівців.

Друшляк вистелити 2 шарами марлі, процідити масу. Викласти у форму. Зверху покласти вантаж вагою 1-2 кг. Залишити в такому положенні до повного остигання.

Домашній сир готовий. Чудово підходить до чаю або кави на сніданок. Смачного!
