Знаю, як приготувати власноруч шикарний сир Філадельфія і лише за 15 хвилин! Кращий за магазинний, тепер не купую його, а роблю сама!
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Кефір – 1/2 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимона – 10 мл
Приготування:
Обов’язково для смачного сиру беру молоко та кефір, які мають достатню жирність. А найсмачніший сир вийде з домашнього молока.
Молоко вливаю у каструлю, доводжу до кипіння, вимикаю вогонь, доливаю кефір. Перемішую, якщо молоко почало остигати, то можна включити мінімальний вогонь, але до кипіння не доводити. Маса має бути у гарячому вигляді. Через деякий час почнуть відокремлюватись пластівці – вони і є майбутній сир. Тепер додаю сіль та цукор, перемішую. Через декілька хвилин сир перекладаю на друшляк, застелений марлею в кілька шарів. Вся рідина має стекти, на це потрібно 7-10 хвилин.

Тепер поки в окремій мисці змішую яйце з лимонним соком. Додаю до сиру та збиваю блендером до однорідності.

Усе, сир Філадельфія готовий, ніжний, смачний, кремоподібний!
