Обожнюю готувати ці домашні цукерки! Так просто і швидко, а як же смачно! За смаком це щось середнє між трюфелями та тістечком “картопля”. А якщо додати трохи мелених горіхів, виходить ще смачніше.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 150 г
- Манна крупа – 250 г
- Цукор – 150 г
- Какао – 5 – 6 ст. л.
- Вода – 350 – 370 г
- Мелені волоські горіхи – 3 ст. л. + для прикраси
Приготування:
Для приготування беру 2 сковорідки. Беру першу сковорідку, розтоплюю вершкове масло, висипаю манну крупу і обсмажую все 4 – 5 хвилин, помішуючи. Тепер беру другу сковорідку, висипаю цукор, какао, наливаю воду і доводжу до кипіння. Перекладаю масу з першої сковорідки у другу. Постійно помішуючи на невеликому вогні, готую 5-6 хвилин. Вимикаю вогонь та додаю подрібнені горіхи. Горіхи можуть бути будь-які, у мене волоські. Добре все перемішую і чекаю, коли маса трохи охолоне.

Руками з теплої маси формую круглі цукерки, розміром із горіх. Обвалюю цукерки у мелених горіхах. Замість горіха можна взяти кокосову стружку, цукор. Залишаю повністю охолонути за кімнатної температури. А потім ставлю їх у холодильник до повного застигання.

Для мене ці цукерки – смак дитинства! Сподіваюся, що такі цукерки сподобаються і вам!
