Приготую чудовий м’якенький та високий пиріг! Він гарно тримає форму при нарізанні і дуже красивий в розрізі! А який смачний!
Інгредієнти:
Тісто:
- 25 г живих дріжджів
- 3 ст. л. цукру
- 380 г борошна
- 175 г вершкового масла м’яке
- 3 ст. л. сметани
- 4 жовтки
Макова начинка:
- 100 г сухого меленого маку
- 120 мл. молока
- 1 ч. л. вершкового масла м’яке
- 2 білки
- 100 г цукру
- 1 ст. л. натурального меду
- 50 г родзинок або цукатів
Горіхова начинка:
- 100 г горіхів
- 2 білки
- 1 ст. л. цукру (або більше за смаком)
Вишнева начинка:
- вишні у власному соку 200 г
- 1 ч. л. крохмалю
Приготування:
Тісто:
У миску до дріжджів додаю цукор, перемішую та залишаю на 10 хвилин. В окрему миску до просіяного борошна додаю м’яке масло, перетираю руками в крихту. Додаю сюди дріжджі, сметану та жовтки, замішую руками тісто. Накриваю харчовою плівкою та залишаю в теплому місці на 1 годину.
Макова начинка:
У каструлю всипаю мак, заливаю молоком, ставлю на вогонь і проварюю, щоб молоко повністю випарувалось, помішуючи. Додаю сюди масло, мед та родзинки, перемішую та забираю з вогню. В окремій мисці білки збиваю міксером в піну, поступово додаю цукор, збиваю до пишності. Тепер до макової маси додаю збиті білки, обережно перемішую лопаткою.
Тепер розділяю тісто ділю на 4 рівних частини, присипаю стіл борошном та розкачую тісто діаметром більше за форму для випікання, яку застеляю пергаментом. Кладу тісто у форму і формую високі бортики. Першим шаром викладаю макову масу.

Горіхова начинка:
В мисці білки збиваю міксером в піну, поступово додаю цукор, збиваю до пишності. Горішки підсмажую на сухій сковороді 5-7 хвилин. Подрібнюю їх та акуратно змішую з білковою масою. Розкатую другу частину тіста, викладаю на макову начинку. Зверху кладу горіхову начинку.

Розкатую третю частину тіста, викладаю на горіхову начинку. Зверху кладу вишні змішані з крохмалем. Розкатую четверту частину тіста і прикриваю вишню.

Накриваю пиріг рушничком і залишаю в теплому місці на 1 годину. Потім відправляю у розігріту духовку до 175 градусів на 45 хвилин. Готовий пиріг охолоджу у формі, тоді нарізаю і подаю до чаю!
