Готую кожні вихідні! — Королівський пиріг «3 начинки». Випікається 1 коржем!

Приготую чудовий м’якенький та високий пиріг! Він гарно тримає форму при нарізанні і дуже красивий в розрізі! А який смачний!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 25 г живих дріжджів
  • 3 ст. л. цукру
  • 380 г борошна
  • 175 г вершкового масла м’яке
  • 3 ст. л. сметани
  • 4 жовтки

Макова начинка:

  • 100 г сухого меленого маку
  • 120 мл. молока
  • 1 ч. л. вершкового масла м’яке
  • 2 білки
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. натурального меду
  • 50 г родзинок або цукатів

Горіхова начинка:

  • 100 г горіхів
  • 2 білки
  • 1 ст. л. цукру (або більше за смаком)

Вишнева начинка:

  • вишні у власному соку 200 г
  • 1 ч. л. крохмалю

Приготування:

Тісто:

У миску до дріжджів додаю цукор, перемішую та залишаю на 10 хвилин. В окрему миску до просіяного борошна додаю м’яке масло, перетираю руками в крихту. Додаю сюди дріжджі, сметану та жовтки, замішую руками тісто. Накриваю харчовою плівкою та залишаю в теплому місці на 1 годину.

Макова начинка:

У каструлю всипаю мак, заливаю молоком, ставлю на вогонь і проварюю, щоб молоко повністю випарувалось, помішуючи. Додаю сюди масло, мед та родзинки, перемішую та забираю з вогню. В окремій мисці білки збиваю міксером в піну, поступово додаю цукор, збиваю до пишності. Тепер до макової маси додаю збиті білки, обережно перемішую лопаткою.

Тепер розділяю тісто ділю на 4 рівних частини, присипаю стіл борошном та розкачую тісто діаметром більше за форму для випікання, яку застеляю пергаментом. Кладу тісто у форму і формую високі бортики. Першим шаром викладаю макову масу.

Горіхова начинка:

В мисці білки збиваю міксером в піну, поступово додаю цукор, збиваю до пишності. Горішки підсмажую на сухій сковороді 5-7 хвилин. Подрібнюю їх та акуратно змішую з білковою масою. Розкатую другу частину тіста, викладаю на макову начинку. Зверху кладу горіхову начинку.

Розкатую третю частину тіста, викладаю на горіхову начинку. Зверху кладу вишні змішані з крохмалем. Розкатую четверту частину тіста і прикриваю вишню.

Накриваю пиріг рушничком і залишаю в теплому місці на 1 годину. Потім відправляю у розігріту духовку до 175 градусів на 45 хвилин. Готовий пиріг охолоджу у формі, тоді нарізаю і подаю до чаю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *